Trener Radnika
51

Đurić kritikovao Arenu Sport: Ko je pravio ovaj raspored? Nadam se da će se i klubovi nešto pitati

E. K.
Velibor Đurić (Foto: Screenshot)
Velibor Đurić (Foto: Screenshot)
Trener bijeljinskog Radnika Velibor Đurić je nakon pobjede protiv tuzlanske Slobode kritikovao realizatora prijenosa Arenu Sport.
Nije mu išla na ruku činjenica da je svega dva i po dana nakon utakmice protiv Posušja njegova ekipa morala igrati novi susret i to u ovako ranom terminu.

Smatra da se za neke stvari moraju pitati i klubovi jer ovakve stvari ne idu u prilog nikome.

"Definitivno mogu da kažem da mi je ovo najteža trenerska utakmica u pune tri godine kako sam trener Radnika. Bilo je puno stvari koje nam nisu išle u prilog, tri poraza zvuči jako puno, u 3:00 sati smo došli s gostovanja i samo me zanima ko je pravio ovaj raspored? Vjerovatno Arena Sport, ali nadam se da će neko i nas klubove nešto pitati, a ne da igramo u 16:00 sati iako imamo reflektore. Na sve se nadovezala i povreda kapitena, ali smo pobijedili", rekao je Đurić i dodao:

"Čestitam mojim momcima na odnosu i pristupu iako nam danas teren nije išao u prilog, no sve kad se sabere i oduzme zaslužena pobjeda, čestitke igračima. Velikih 10 bodova za nas, to je malo ko očekivao, ali dobro radimo i pošteno i odgovorno treniramo pa nas nisu poremetila ni tri poraza. Igrali smo mi dobro i ove tri utakmice, ali nije bilo realizacije, sada smo pobijedili i okrećeno se novim utakmicama".

U narednom kolu Radnik gostuje Borcu u Banjoj Luci, dok će Sloboda dočekati Slogu Meridian i tu tražiti bodove spasa.