Žestok duel
36

Đurić poslao Demirala na šivanje, turski štoper u nevjerici zbog sudijske odluke

N. K.
Nogometaši Atalante pobijedili su na stadionu Arechi u okviru 4. kola Serije A ekipu Salernitane rezultatom 1:0, a meč je obilježio žestok duel bh. napadača Milana Đurića i turskog štopera Meriha Demirala.

Naime, u prvom poluvremenu gdje su obje ekipe igrale podjednako dobro bilo je dosta grubosti, a sve je kulminiralo u minuti prije odlaska na odmor.

Prilikom jednog napada Salernitane, Đurić je u žaru borbe udario Demirala laktom u lice nakon čega je turski nogometaš pao na pod te je ubrzo bio obliven krvlju.

Demiral je potom ljutito napustio teren da mu se ukaže pomoć, ali nije se mogao pomiriti s činjenicom da je Đurić dobio samo žuti karton. Zbog toga je sudija i njemu dodijelio javnu opomenu.

Demiral je zbog povrede ostao u svlačionici na poluvremenu te više se nije vraćao, a nakon meča se oglasio na Instagramu uz fotografiju zašivene arkade te poruku: "Samo žuti karton za ovo".

Inače, Atalanta je u nastavku meča došla do pobjede golom Zapate 15 minuta prije kraja meča. Atalanta je na sedmom mjestu sa sedam bodova, dok je Salernitana na začelju bez ijednog boda.