Brani ga selektor
89

Dobili su nas 5:2, a Nizozemac utučen nakon utakmice: Ne znam šta mi se dogodilo

D. P.
Foto: NOS/Screenshot
Foto: NOS/Screenshot
Skupocjeni stoper reprezentacije Nizozemske Matthijs de Ligt bio je razočaran individualnim performansom protiv Bosne i Hercegovine uprkos velikoj pobjedi svoje selekcije rezultatom 5:2.

De Ligt (25), koji je ovog ljeta prešao u Manchester United nakon loših epizoda u Juventusu i Bayernu, nije mogao sebi oprostiti greške kod golova BiH, a posebno onog drugog kojeg je postigao Edin Džeko.

Nizozemski stoper se loše pozicionirao kod prvog gola Zmajeva, kojeg je postigao Ermedin Demirović, a onda je užasnom reakcijom omogućio Džeki da drugi put zatrese mrežu nizozemskog gola.

Nakon utakmice De Ligt je bio potpuno utučen zbog nastupa. Uprkos pobjedi njegovog tima, De Ligt nije krio nezadovoljstvo.

"Mislim da znate kako se osjećam. Pobijedili smo, ali onda dolazi individualni dio. Trebao sam biti bolji kod drugog gola Bosne, ne znam šta mi se desilo. Trebao sam ispucati loptu, ali sam zaj..ao. Da li sam u ovoj utakmici propustio svoju šansu, ne znam, ali znam da ću davati sve od sebe i u budućnosti", rekao je stoper Uniteda u izjavi za nizozemski NOS.

Na stranu De Ligta je stao i selektor Ronald Koeman koji smatra da je u pitanju velika greška, ali da se ne treba previše osvrtati na nju.

"On sam shvata da je bio na pogrešnoj poziciji. To se ne bi smjelo desiti, ali su greške sastavni dio nogometa. Mislim da je nepravedno praviti veliku stvar od toga", rekao je selektor Nizozemske.

De Ligt je dodao i da bi razlog loše intervencije mogao biti nedostatak takmičarskih utakmica u posljednjoj sezoni.