Filmske scene
6

Dobrodošlica iz pakla: Razbojnici presreli veliko pojačanje Napolija i opljačkali ga

N. M.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Brazilski nogometaš David Neres prije desetak dana je iz ekipe Benfice za 30 miliona eura prešao u Napoli, a u Italiji su mu priredili neprijatnu "dobrodošlicu".

Sinoć je Neres s Napolijem igrao utakmicu protiv Parme, a ekipi je asistencijom u 96. minuti donio pobjedu od 2:1, a radost i euforiju nakon trijumfa zasjenio je šok koji je doživio na put ka hotelu.

Kako javljaju italijanski mediji, Neresa su na povratku ka hotelu u Napulju, gdje je putovao kombijem, zajedno sa suprugom, presreli razbojnici i pod prijetnjom pištoljem su ga opljačkali.

Nekoliko kradljivaca je presrelo njihov kombi i razbilo staklo, a potom su u Neresa uperili pištolj i oteli mu sat koji je nosio. Razbojnici su bili na motorima i brzo su nestali, a Neres je pljačku prijavio policiji koja ga je otpratila do hotela gdje su ga već čekali navijači koji su htjeli autogram, no on nije imao snage za druženje nakon svega.

Neres je tako dobio neprijatnu dobrodošlicu u Italiji, a ostaje da vvidimo hoće li se ovaj incident odraziti i na njegove igre na terenu.

Zasad na dvije utakmice za Napoli ima dvije asistencije i njegova epizoda u gradu podno Vezuva počela je na izvrstan način. Što se sportske strane tiče.

Prije Benfice, Neres je igrao i za Šahtar iz Donjecka i Ajax, a ponikao je u Sao Paulu u rodnom Brazilu. Za reprezentaciju Brazila je Neres upisao 8 nastupa.