NS BiH odlučio
0

Donesena odluka o odgođenom kolu šampionata BiH, pomjera se raspored do 4. decembra

N. M.
Takmičarska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine donijela je odluku da će se takmičenje u Wwin ligi BiH nastaviti odigravanjem odgođeniih utakmica 10. kola, a ne 11. kola kao što se očekivalo poslije reprezentativne pauze.
Mečevi 10. kola su proteklog vikenda odgođeni zbog stravične prirodne nesreće koja je pogodila Bosnu i Hercegovinu, a NS BiH je odlučio da zbog svega prolongira sve mečeve.

U međuvremenu je Željezničar već potvrdio da će meč 10. kola protiv Borca igrati u nedjelju 20. oktobra u Banjoj Luci, a uskoro se očekuje da budu poznati i termini ostalih utakmica.

Za Klix.ba je iz Takmičarske komisije NS BiH potvrđeno da će tako doći do pomjeranja kompletnog rasporeda do 4. decembra, kada će biti odigrano vanredno kolo u srijedu te će tada raspored biti upotpunjen. Nakon toga će takmičenje biti nastavljeno prema rasporedu utvrđenom prije početka sezone.

Podsjećamo, pored Borca i Željezničara, u 10. kolu će se sastati još Posušje - Široki Brijeg, GOŠK - Sloboda, Radnik - Sloga, Zrinjski - Igman i Sarajevo - Velež.