Spreman i performans
332

Donosimo atmosferu s ulica Lisabona, odjekuje pjesma navijača BiH

D. P.
Najvatreniji navijači BiH na ulicama Lisabona (Foto: Klix.ba)
Najvatreniji navijači BiH na ulicama Lisabona (Foto: Klix.ba)
Najvatreniji navijači nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine napravili su sjajnu atmosferu na ulicama Lisabona, javlja reporter portala Klix.ba, koji se nalazi u glavnom portugalskom gradu.
Reprezentacija Bosne i Hercegovine od 20:45 ima najteži mogući zadatak u kvalifikacijama, a to je gostovanje Portugalu, koji je apsolutni favorit naše kvalifikacione J grupe za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Od ranih jutarnjih sati počela je priprema navijača i okupljanje na ulicama Lisabona, a onda su se nešto prije 17 sati po našem vremenu koncentrisali na glavni gradski trg, gdje će se svi okupiti.

Najvatrenija grupa navijača, popularni BH Fanaticosi, spremili su poseban performans sa šeširima u bojama Bosne i Hercegovine. Uslijedila je pjesma i "zagrijavanje" za večerašnju utakmicu.

Popularne pjesme navijača BiH odjekuju trgom u Lisabonu, a kako javlja naš reporter s mjesta događaja, za sat vremena će korteo bh. navijača krenuti prema stadionu Da Luz.

U ranijim jutarnjim satima na ulicama portugalskog glavnog grada bile su okupljene manje grupe navijača BiH, ali su se one vremenom skupljale na isto mjesto i broj se pojačavao. Navijači koje smo zatekli na ulicama uglavnom su se opuštali uz kafu i osvježavajuća pića, a primjetni su i fanovi Portugala u bojama njihove reprezentacije.

Utakmica se igra na Da Luzu od 20:45, a možete je pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba. Glavni sudija meča je jedan od najuglednijih italijanskih arbitara Davide Massa.