Dedićev saigrač
0

Dosad neviđena suspenzija: Reprezentativac Srbije kažnjen jer bio grub prema saigračima

D. P.
Pavlović je očekivao transfer (Foto: EPA-EFE)
Pavlović je očekivao transfer (Foto: EPA-EFE)
Austrijski mediji danas su prenijeli vrlo interesantnu informaciju, a to je da je srbijanski reprezentativac Strahinja Pavlović napravio incident u tamošnjem nogometnom šampionu Red Bull Salzburgu.

Strahinja Pavlović je izbačen iz ekipe, pazite sad, zbog udaranja svojih saigrača i grubog ponašanja na treninzima. Tako makar prenosi ugledni austrijski Kurier, koji navodi da je Pavlović izbačen iz sastava za duel protiv poljskog Wroclawa.

Srbijanski stoper je prebačen da trenira individualno, a nije poznato da li će se vratiti na teren u duelu protiv LASK-a u petak.

Ova disciplinska mjera nastala je kao plod nezadovoljstva srbijanskog reprezentativca jer je želio otići iz Salzburga tokom zime. Austrijski prvak ga nije prodao, a on je pokazao nezadovoljstvo tako što je zabušavao tokom treninga i ulazio je jako u duele udarajući svoje saigrače.

Trener Gerhard Struber dao mu je nekoliko dana za odmor i razmišljanje o cijeloj situaciji. U klubu nisu željeli komentarisati ove incidente.

Ovaj 22-godišnji stoper već dugo igra zajedno s našim Amarom Dedićem u odbrambenoj liniji Salzburga. Dvojac s naših prostora je i pravo blago ovog tima i igrači su od kojih će ekipa mnogo zaraditi u budućnosti. Za reprezentaciju Srbije već je odigrao 32 utakmice i postigao tri gola.