Nevjerovatan transfer
74

Drugoligaš kupio trenutno najboljeg strijelca Eura za samo 13 miliona eura

N. M.
Mikautadze na utakmici Gruzije protiv Španije (Foto: EPA-EFE)
Mikautadze na utakmici Gruzije protiv Španije (Foto: EPA-EFE)
Evropsko prvenstvo oduvijek je bilo najbolji izlog za nogometaše koji bi nakon dobrih partija na istom ostvarivali sjajne transfere, a s aktuelnog Eura stiže neobična priča o Georgesu Mikautadzeu.

Mikautadze je blistao u dresu Gruzije na šampionatu Starog kontinenta te je postigao tri gola, što ga i dalje drži na vrhu liste strijelaca skupa s Musialom i Schranzom.

A, danas je Mikautadze ostvario zanimljiv transfer jer je potpisao ugovor s drugoligašem!

Naime, francuski Metz, koji je u nedavno završenoj sezoni ispao iz elitnog ranga franskug nogometa, odlučio je da otkupi Mikautadzeov ugovor od Ajaxa za samo 13 miliona eura.

Prethodno je Mikautadze kao posuđen igrač Ajaxa nastupao za Metz i u prošloj sezoni je na 20 utakmica postigao sjajnih 13 golova uz 4 asistencije.

Sada je Metz za 13 miliona eura aktivirao opciju otkupa ugovora Gruzijca koji ima tek 23 godine, a nije isključeno da za njega interesovanje već ovog ljeta pokažu neki veći i renomiraniji klubovi.

Podsjetimo, Gruzija je na prvom Euru u svojoj historiji ostvarila ogroman uspjeh i prošla u osminu finala, gdje je sinoć poražena od Španije s 4:1.