Gost "Podcast Mreža"
92

Dudić: Direktorica Sarajeva me savjetovala za Instagram, Emir Hadžić me uvrijedio

K. H.
Feđa Dudić (Foto: Screenshot/Youtube)
Feđa Dudić (Foto: Screenshot/Youtube)
Bivši trener Sarajeva Feđa Dudić u Podcast Mreža govorio je o brojnim zanimljivim temama iz svoje karijere, a posebno interesantna bila je priča o odnosima u Bordo timu, gdje ga je razočaralo ponašanje direktorica Ajle Alimanović i sportskog direktora Emira Hadžića.

On je rekao da ga je povrijedilo to što je direktorica Sarajeva u javnost iznijela, kako je rekao, "ružne stvari" o njemu, iako nije osoba "iz struke". Zanimljivo, rekao je da mu je direktorica Sarajeva savjetovala da otvori Instagram profil te da bi bio "popularniji od svih".

"Kako sam ja otišao, čuo sam neke stvari... Valjda je trebalo da mi se kaže u lice. Direktorica Ajla je iznijela neke jako ružne stvari o meni u javnost. Ne mogu ja pričati o tome kako se pravi hljeb, kako ću, nisam u tome i ne znam, niti mogu pričati nekome kako će zgradu napraviti. Ja sam s direktoricom Ajlom imao vrlo dobar i korektan odnos, ali kako sam otišao, čuo sam neke stvari... Valjda su mi trebali reći u lice, ukazati mi na neke stvari, posebno jer je to neko nadređen. A kada sam otišao, onda sam bio 'zelen', čitao sam forume...", rekao je Dudić i nastavio:

"Kada sam došao na sastanak, direktorica me pitala da li imam otvoren Instagram profil. Ja kažem da nemam i da se ne bavim tim, a ona mi govori: 'Ma, obavezno treba da otvoriš, imat ćeš više obožavatelja nego svi.' Ja nemam vremena za te stvari. I onda, kada je izašla u javnost, rekla je za mene da sam radio neke stvari pogrešno... Kako ona to može ocijeniti ako nije iz ove struke? To sam zamjerio Emiru Hadžiću, jer je pustio da to neko govori, neko ko 'nema pojma' i ko je bio na samo tri treninga u pet mjeseci. I sigurno da me to uvrijedilo s njegove strane."

Dudić je tokom intervjua govorio i o mnogim drugim zanimljivim temama, a čitav intervju možete pogledati u prilogu.

Podsjećamo, on je na zvaničnim utakmicama vodio Sarajevo u 15 utakmica, a računajući poraz u Kupu BiH od Čelika, upisao je šest poraza, od čega pet u Premijer ligi BiH, uz pet pobjeda i četiri remija.