Osvrt na kritike
0

Dudić: Donio sam nešto u srpski fudbal, nekome smeta što energično vodim ekipu

N. K.
Feđa Dudić (Foto: FK Radnički Kragujevac)
Feđa Dudić (Foto: FK Radnički Kragujevac)
Nogometaši Radničkog večeras su pobijedili u Baškoj Topoli u 12. kolu srbijanske Super lige ekipu TSC-a rezultatom 2:0, a strateg Kragujevčana Feđa Dudić započeo je svoje obraćanje nakon utakmice riječima hvale za domaćina.
"Prije svega da izrazim oduševljene ovim terenom, drugi put sam ovdje, na kojem je ovo nivou kapa dole i svaka čast. Također, Ifetu Đakovcu želim da se što prije vrati, vidjelo se da danas fali u ekipi. Utakmica, taktički vrhunska sa naše strane, mijenjali smo sisteme tokom igre dozvolili smo im udarce s distance. Zaslužili smo sreću, neutralisali smo njihove kontra napade, morali smo da se prilagodimo", naveo je Dudić, a prenosi Mozzart.

Izrotirao je sastav trener Radničkog, ali je ipak uspio doći do pobjede, prve ikada i za njega i za klub protiv tima iz Bačke Topole.

Smatra Dudić da se njegovoj ekipi večeras vratilo za neke prethodne utakmice, kada su po njegovim riječima nezasluženo poraženi.

"Kako njima, tako je i nama falilo pet igrača koji su standardni, zato momcima kapa dole. Bilo je trenutaka i dijelova utakmice gdje smo trpjeli, bili u niskom bloku. Sad nam fali neki individualni kvalitet, prilagodili smo se. Vratilo nam se za neke utakmice gdje smo bili bolji, a nismo slavili. Danas smo nagrađeni. Velike čestitke mojim momcima. O kolegi Damjanoviću imam visoko mišljenje, i želim mu sreću u četvrtak da dostojanstveno predstave srpski fudbal", dodao je.

Dotakao se i teme pisanja po određenim medijima, i nagađanja o njegovoj smjeni, ali i činjenici da ne drži press konferencije uoči utakmice.

"Smatram da sam donio nešto u srpski fudbal. Nekome smeta što energično vodim ekipu. Posljednjih mjesec dana ne držim press konferenciju pred utakmicu, jučer sam održao iz poštovanja prema kolegi i protivniku. Moram da biram šta da govorim, ne gleda se moj rad na terenu. Poštujem ovu državu i ligu, smatram da se ponašam korektno. Navijat ću za TSC u četvrtak. I dalje nam stoji ožiljak od Mornara, ali da odigramo tu utakmicu još deset puta ne bi se to desilo", emotivno je naglasio Dudić.

Radnički se sada nalazi na petom mjestu Super lige, a u narednom kolu dočekuje Jedinstvo.