Pohvalio ga
1

Dudić najavio dolazak napadača među Zmajeve: Uskoro će dogurati do seniorske reprezentacije BiH

E. K.
Feđa Dudić (Foto: FK Radnički Kragujevac/Facebook)
Feđa Dudić (Foto: FK Radnički Kragujevac/Facebook)
Bosanskohercegovački stručnjak Feđa Dudić s dosta uspjeha predvodi ekipu Radničkog iz Kragujevca s kojom je prošle sezone izborio plasman u evropska takmičenja.

Tamo je zaustavljen već na prvoj prepreci od crnogorskog Mornara, ali to nije poremetilo članove sastava iz Kragujevca koji i dalje pružaju veliku podršku bh. stručnjaku.

Tako su im navijači u kritičnim trenucima upućivali riječi podrške i aplauze umjesto zvižduka i kritika na čemu im je Dudić zahvalan.

"Rijetkost je, naročito kod nas na Balkanu, da navijači pružaju takvu podršku ekipi u trenucima kada gubi. Primjera radi, gledao sam utakmicu Ferencvaroš - Borac, gdje publika zviždi i negoduje pri rezultatu 0:0. Očigledno da smo prikazanim igrama i odnosom prema klubu zaslužili povjerenje navijača. Ja im se ovim putem još jednom zahvaljujem na podršci koju su nam pružili protiv Vojvodine. Sigurno je da su i oni, u velikoj mjeri, doprinijeli da ne izgubimo", kazao je Dudić u najavi utakmice protiv OFK Beograda.

Također se osvrnuo i na mladog bosanskohercegovačkog reprezentativca Aleksandra Kahvića koga uskoro vidi u seniorskoj selekciji naše zemlje.

"Radi se o ekipi koja je nastavila s odličnim partijama koje je pružala prošle sezone u nižem rangu. Okosnicu čine uglavnom mlađi igrači, na čelu sa sjajnim Aleksandrom Kahvićem koji igra u fantastičnoj formi i očekujem da će uskoro dogurati i do dresa A selekcije Bosne i Hercegovine. Od iskusnijih igrača tu su Paločević i kapiten Gobeljić, koji ekipi daju na sigurnosti. Sa klupe ih predvodi moj nekadašnji trener Simo Krunić, koga baš poštujem i kao kolegu i kao čovjeka", dodao je.

Kahvić, koji nastupa za U21 reprezentaciju BiH, je ove sezone postigao četiri gola u pet utakmica za OFK Beograd u srbijanskom šampionatu.

Utakmica OFK Beograd - Radnički Kragujevac se igra večeras s početkom u 19:30.