Očekuje izlazak iz krize
62

Dudić pred Slobodu: Na utakmicama imamo blokade, moramo se izdignuti iznad ovoga

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Fudbaleri Sarajeva nakon dva teška poraza na Bilinom Polju će u sklopu 6. kola ugostiti ekipu Slobode, a Feđa Dudić i Nemanja Tomašević danas su kazali kako su uvjereni u povoljan rezultat.

Prije komentara predstojeće utakmice, Dudić se osvrnuo na protekla dva kola gdje je kazao da rade sve na fizičkom, taktičkom i mentalnom planu kako bi izašli iz krize, a zahvalio se i predsjedniku na podršci.

"Sigurno je da je iza nas težak period, ali radimo sve na taktičkom, fizičkom i mentalnom planu da što prije izađemo iz ove krize. Hvala predsjedniku na podršci, a predstavnici Hordi zla došli su na trening i dali su nam podršku što nam je bitno. To je pokazatelj da smo ujedinjeni i na istoj strani", kazao je Dudić.

Vratio se i na predstavljanje gdje je kazao da niko nije obećavao titule već da se pričalo o cilju.

"Vratio bi se unazad, kada je bilo predstavljanje, govorili smo o jasnim planovima i ciljevima, ali i sezoni koja nas očekuje i šta hoćemo. Imali smo neuspješnu sezonu, došlo je do obrata i tada smo napravili rez gdje je rečeno da ekipa ima dosta uspona i padova i da svi moramo biti smireni i strpljivi. Ekipu je napustilo 17 igrača, došlo je devet, što je veliki broj. Na toj press konferenciji nismo davali velika obećanja i priče o trofejima. Pričali smo i cilju, da stabilizujemo klub u svim segmentima i izlazak i Evropu i od toga nećemo odustajati", dodao je Feđa.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Istakao je da je svjestan problema u timu, ali da od kulanja nema ništa i da su iza njega trenutno najbolji igrači kojima raspolaže.

"Nisam došao u FK Sarajevo jer me neko gurao ili preporučivao. Najbolje preporuke su moj rad i argumenti kao rezultati. Ovakve situacije mi daju veći motiv za rad", kaže Dudić.

Komentarišući utakmicu sa Slobodom kazao je da Sloboda dolazi u dobrom raspoloženju nakon uspješnih utakmica protiv Borca i Tuzla Citya.

"Igrali su dvije jake utakmice s Borcem i Tuzla Cityem koji žele na evropsku scenu. Osvojili su četiri boda i nisu primili gol, dobri su u defanzivni i dobro ćemo obratiti pažnje na te stvari. Opasni su na prekidu i to su stvari na koje ćemo gledati. Naš glavni fokus, tokom ove sedmice, bio je samo na nama", izjavio je Dudić.

Od igrača, kako kaže, traži da rade sve što mogu i ono što najbolje znaju te da će se to nekada sve to posložiti i na terenu kao timski rad. Osvrnuo se i na postojanje klanova u klubu među igračima.

"Uvijek su utakmice Sarajeva i Slobode privlače pažnju. Nas očekuje zanimljiva utakmica, probat ćemo doći do pobjede. Oni koji pričaju o klanovima su nebuloze, to nisu prijatelji kluba. Neka dođu tajno snimiti klub, da vide atmosferu i sve kako funkcionišemo. Na utakmicama imamo blokade, moramo se izdignuti iznad ovoga. Nekada se problemi trebaju desiti da vidite ko je uz vas", zaključio je Dudić.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Nemanja Tomašević je kratko prokomentarisao očekivanja od utakmice od koje očekuje povoljan rezultat.

"Na nama je da narednu utakmicu ispoštujemo maksimalno što možemo, da imamo povoljan rezultat i mislim da ćemo to uraditi sutra. Najlkaše je da sjediti i pričati o nećemu. Nisam dugo bio u klubu koji ima bolju atmosferu, bio sam u mnogim klubovima, ali nisam bio klubu sa zdravijom atmosferi", izjavio je Tomašević.

Utakmica Sarajeva i Slobode igra se sutra na Bilinom Polju u 20 sati.