Trener Sarajeva
788

Dudić: Radimo pošteno i možda nam se vrati kada je najdraže, protiv Željezničara

D. P.
Dudić je bio zadovoljan igrom, ali ne i rezultatom (Foto: Screenshot)
Dudić je bio zadovoljan igrom, ali ne i rezultatom (Foto: Screenshot)
Trener Sarajeva Feđa Dudić nije bio zadovoljan rezultatom 1:1 u utakmici protiv Slobode, ali je istakao da svojim igračima nema šta zamjeriti zbog dominacije tokom svih 90 minuta.

Dudić je poručio da Bordo tim nije imao sreće te da je primljen pogodak iz prve i jedine šanse.

"Prethodne dvije utakmice nismo imali igru, ali smo danas zaslužili da pobijedimo. U prve tri minute imali smo dvije situacije za gol i onda smo pustili veznog igrača da nosi 30 metara loptu, da pas i primimo gol iz prvog šuta", rekao je Dudić.

Trener Bordo tima naveo je situacije koje su mogle donijeti gol za pobjedu domaćina uključujući i penal u posljednjoj minuti.

"Nemam šta zamjeriti. Vidjeli ste, lopta šeta po liniji, prečke... Na kraju imate i jedanaesterac i jednostavno nemam šta da kažem. Kontrolisali smo utakmicu i jedino čime ne mogu biti zadovoljan je rezutlat", dodaje Dudić.

Pred Sarajevom je veliki gradski derbi pošto Bordo tim u petak gostuje kod Željezničara. Dudić smatra da bi se nesreća mogla pretvoriti u sreću već u narednoj utakmici.

"Neće utjecati rezultati na nas. Mora nam se vratiti negdje jer radimo pošteno i možda nam se vrati u sljedećoj utakmici protiv Želje kada je najdraže. Dominirali smo, bezbroj prilika i možda nam se vrati u sljedećoj utakmici. Nadam se da će nam se vratiti", zaključio je Dudić.

Podsjetimo, Sarajevo nakon prvih šest utakmica ima 10 bodova. Ipak, devet od tih 10 osvojeno je u prva tri kola nakon čega je uslijedio crni niz.