Nisu se odazvali pozivu
36

Dvije najveće zvijezde reprezentacije Belgije odbile igrati za nacionalni tim zbog selektora

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometna reprezentacija Belgije je doživjela težak udarac uoči utakmica Liga nacije protiv Italije i Francuske budući da su dvije najveće zvijezde odbile da se pridruže nacionalnom timu.

Kevin de Bruyne i Romelu Lukaku su odlučili da se neće odazvati selektoru Domenicu Tedescu čime su produbili velike probleme unutar reprezentacije.

Obojica su dali do znanja kako ovo nije definitivno zbogom te da će biti na raspolaganju reprezentaciji do Mundijala 2026. godine, ali njihov nedolazak je jasan znak da je Tedesco narušio odnos s najboljim igračima.

Tako je Thibaut Courtois nakon svađe sa selektorom poručio kako se neće vraćati u reprezentaciju dok je pomenuti stručnjak na klupi Crvenih đavola, a sada su mu se bar privremeno pridružili De Bruyne i Lukaku.

Lukakua nije bilo u reprezentaciji ni u septembarskim duelima iako se tada tvrdilo da pokušava riješiti svoj transfer u redove Napolija.

De Bruyne s druge strane je bio u reprezentaciji na prošlom okupljanju, ali je izazvao kontroverzu javnim istupom nakon poraza od Francuske gdje je prozvao saigrače.

Belgijski mediji su špekulisali kako bi to mogla biti naznaka njihovog povlačenja iz reprezentacije, a da li će do toga doći, bit će nam jasnije uskoro.