Na negodovanje ostalih
258

Dvojica navijača Sarajeva privedena na zapadnoj tribini Koševa nakon duela s Posušjem

D. P.
Situacija nakon utakmice (Foto: Klix.ba)
Situacija nakon utakmice (Foto: Klix.ba)
Nakon utakmice između Sarajeva i Posušja u šestom kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine, koja je sinoć odigrana na stadionu Asim Ferhatović Hase, dvojica navijača domaćeg tima su privedena.

Sarajevo je sinoć u vrlo dramatičnoj utakmici remiziralo rezultatom 2:2 protiv Posušja, a infarkt-završnica u kojoj smo vidjeli dva gola u sudijskoj nadoknadi doprinijela je i porastu tenzija na stadionu.

Tako je, nakon posljednjeg zvižduka sudije Dražena Marića iz Bijeljine, reagovala policija i privela dvojicu navijača domaćeg tima koji su bili smješteni na zapadnoj tribini stadiona Asim Ferhatović Hase.

Koji je razlog privođenja i reakcije policije, nije poznato. U Biltenu Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo za 14. septembar ovaj slučaj nije zabilježen.

Reakcija policije izazvala je negodovanje ostalog dijela navijača na Koševu, pogotovo što su smatrali da je to urađeno na izuzetno grub način, ali se srećom sve ubrzo smirilo.

Za Sarajevo je, inače, to prva utakmica ove sezone u kojem nije ostvarilo pobjedu, a bez nje je ostalo u posljednjim trenucima susreta. Ipak, Bordo tim je na vrhu tabele sa 13 bodova iz pet odigranih utakmica.