Nesvakidašnja situacija
104

Dvostruka svadba reprezentativaca u Mostaru: Nurkić kum Gegiću, a Musa Atiću

H. H.
Nurkić i Gegić sa svojim izabranicama (Foto: Instagram)
Nurkić i Gegić sa svojim izabranicama (Foto: Instagram)
Košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine Amar Gegić (26) i Edin Atić (27) danas su u Mostaru izgovorili sudbonosno "da" pred mnogobrojnim zvanicama.

Gegićev kum bio je Jusuf Nurkić koji je avionom sa suprugom Eminom doputovao u Mostar kako bi prisustvovao vjenčanju svog prijatelja i saigrača iz reprezentacije.

Upravo je Nurkić na Instagramu podijelio nekoliko fotografija s vjenčanja, uključujući dolazak na aerodrom u Mostaru i zajedničku fotografiju s mladencima.

Nurkić je u Mostar doputovao sa suprugom Eminom (Foto: Instagram)
Nurkić je u Mostar doputovao sa suprugom Eminom (Foto: Instagram)

Gegić je karijeru počeo u Sparsima odakle je 2016. godine otišao u redove njemačkog Bayerna iz Minhena. Uslijedio je povratak na Balkan gdje je igrao za Partizan i Cibonu.

Odlične igre u Ciboni su mu donijele transfer u Paris. Prošlu sezonu je počeo u Metropolitansu gdje je postizao 12.9 poena uz 2.7 skokova te 2.3 asistencije, a drugi dio sezone proveo je u španskoj Gran Canariji.

Atiću je kum bio Musa (Foto: Instagram)
Atiću je kum bio Musa (Foto: Instagram)

Istovremeno, na ludi kamen sa svojom izabranicom Selmom stao je i Edin Atić, također u Mostaru, a njemu je kum bio Džanan Musa.

On je nedavno napustio redove španskog drugoligaša San Pablo Burgosa i prešao u prvoligaški Breogan za koji je ranije igrao Džanan Musa.

Prošle sezone igrao je i za Igokeu, a nastupao je i za Budućnost iz Podgorice, AEK iz Atine, Trikalu, Megu Bemax te matični Spars gdje je počeo karijeru.