Liga prvaka
33

Dybala hat-trickom srušio Young Boys, City jedva stigao do pobjede nad Hoffenheimom

Piše: E. B.
Hoffenheim - Manchester City
Večerašnjim susretima u grupama F i H od 18:55 sati počelo je drugo kolo Lige prvaka, a pobjede su upisali Manchester City i Juventus.

Grupa F

Hoffenheim je dočekao Manchester City, a gosti su jedva stigli do pobjede rezultatom 2:1.

Već nakon 45 sekundi domaćin je poveo. Demirbay je sjajno uposlio Belfodila koji izlazi sam na Edersona i matira ga za 1:0.

U 8. minuti rezultat na semaforu je glasio 1:1. Silva je sjajno pronašao Sanea koji izlazi na Baumanna, ali je odlučio asistirati Agueru koji uz dosta sreće pogađa mrežu domaćina.

City je napadao i pokušavao doći do pobjede, a vjerovatno bi u tim namjerama i lakše uspio da im se nije ispriječio Damir Skomina. Slovenski sudija nije svirao preočit penal nad Saneom kada ga je u 73. minuti oborio Baumann.

No, Građani su ipak stigli do trijumfa u samom finišu susreta. Bernardo Silva je ubacio sa lijeve strane, defanzivac domaće ekipe Posch je katastrofalno pogriješio, a David Silva je reagovao najbolje i poslao loptu iza Baumannovih leđa za konačnih 2:1.

Grupa F

Juventus je u Torinu rutinski savladao Young Boys rezultatom 3:0, a junak susreta bio je Paulo Dybala. Fantastični Argentinac je postigao prvi hat-trick i zasluženo će ponijeti loptu kući.

U 5. minuti Bonucci je poslao dugu loptu u kazneni prostor, a Dybala iz voleja iz punog trka šalje loptu pored nemoćnog Von Ballmoosa za 1:0.

Dybala je svoj drugi pogodak postigao u 33. minuti. Cuadrado je dodao Matuidiju koji šutira snažno po sredini gola, golmanu gostiju lopta ispada, a Argentinac se najbolje snalazi i šalje je u mrežu za 2:0.

Konačnih 3:0 Dybala je postavio je 69. minuti nakon duge akcije kada ga je Cuadrado pronašao u petercu gostiju, a napadaču Juventusa nije bilo teško proslijediti loptu u prazan gol.

Miralem Pjanić je susret počeo u prvih 11 domaće ekipe, a zamijenjen je u 70. minuti kada je u igru ušao Khedira.