Serija A
162

Džekin nasljednik zablistao u debiju i pobjedi Rome, Napoli bolji od novajlije

D. P.
Abraham upisao dvije asistencije i izborio crveni karton u debiju (Foto: AS Roma)
Abraham upisao dvije asistencije i izborio crveni karton u debiju (Foto: AS Roma)
Nogometaši Rome slavili su protiv Fiorentine u uzbudljivom meču prvog kola Serije A rezultatom 3:1, dok je Napoli savladao novajliju Veneziju (2:0).

Jose Mourinho je na klupi Rome u Seriji A debitovao važnom pobjedom nad Fiorentinom. Krenulo je žustro, a već u 17. minuti nasljednik Edina Džeke, Tammy Abraham, prošao je golmana Bartolomieja Dragowskog koji ga ruši i dobija direktan crveni karton.

To je Vučica iskoristila u 26. minuti i došla u vodstvo. Tammy Abraham lijepo prolazi i proigrava Henrikha Mkhitaryana koji pogađa za 1:0. To je bio rezultat prvog dijela.

U 60. minuti Nikola Milenković je poravnao rezultat, ali je samo četiri minute kasnije Roma ponovo došla u vodstvo. Abraham je ponovo asistirao, lijepo je s golom spojio Jordana Veretouta koji pogađa praznu mrežu Viole.

Do kraja je Veretout postigao još jedan gol pa je Roma uspješno krenula u novu sezonu Serije A.

U drugom meču večerašnjeg programa Napoli je rezultatom 1:0 bio bolji od novajlije Venezije.

U 23. minuti napadač domaćeg tima Victor Osimhen je dobio direktan crveni karton. Ipak, to Nebeskoplavima nije predstavljalo problem da dođu do trijumfa.

Lorenzo Insigne je doveo domaćina u vodstvo u 62. minuti s bijele tačke, da bi konačnih 2:0 postavio Elif Elmas u 73. minuti.

TABELA:

Standings provided by SofaScore LiveScore