Neoprostiv grijeh
0

Džekin saigrač pravi kontroverzan transfer i iz Fenerbahčea prelazi u Galatasaray

N. M.
Džeko i Batshuayi slave gol u dresu Fenerbahčea (Foto: Twitter)
Džeko i Batshuayi slave gol u dresu Fenerbahčea (Foto: Twitter)
Brojni turski mediji od jučer javljaju da je pred realizacijom veliki transfer u kojem će jedan igrač Fenerbahčea napraviti "neoprostiv grijeh" za navijače i preći u Galatasaray, a radi se o Michyju Batshuayiju (30).
Batshuayiju ovih dana ističe ugovor s Fenerbahčeom i trebao bi kao slobodan nogometaš preći u redove najvećeg rivala, a pojedini mediji, poput The Suna, ovaj transfer nazivaju jednim od najkontroverznijih u historiji nogometa.
Kako je javio turski beINSports, Belgijanac je spreman staviti potpis na trogodišnji ugovor s Galatom, prema kojem će zarađivati 55.000 eura sedmično, što je otprilike 2,6 miliona eura na godišnjem nivou.

Očekuje se da u narednim danima Batshuayi bude zvanično predstavljen u dresu Galatasaraya, a tako će zauvijek prekrižiti svoje ime kod navijača Fenera i za njih postati najomraženija osoba.

Da stvar bude gora, Batshuayi je već igrao za trećeg istanbulskog velikana - Bešiktaš, pa je sasvim očito da ni najmanje ne mari za osjećanja navijača.

Batshuayi je član Fenerbahčea od septembra 2022. godine, a u prethodnoj sezoni je u dresu istanbulskog giganta bio u sjeni Edina Džeke.

Imao je ulogu drugog napadača, ali je i kao takav postigao mnogo važnih golova. Na kraju je sezonu završio s učinkom od 12 golova na 27 utakmica.

Fener se tokom prošle sezone za titulu prvaka Turske borio upravo sa Galatom, koja je na kraju završila prva i okitila se šampionskom krunom.