Evropska liga
103

Džeko i Fenerbahče izvukli bod u Nizozemskoj, Maguire spasio United nove sramote

D. P.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Pregršt uzbudljivih utakmica odigrano je večeras u Evropskoj ligi, a novi bod osvojili su nogometaši Fenerbahčea za koje je večeras na klupi počeo naš Edin Džeko. Turci su remizirali s Twenteom na gostovanju rezultatom 1:1.

Nizozemci su u ranoj fazi utakmice došli u vodstvo. Igrao se 29. minut kada je Michel Vlap pogodio za vodstvo domaćeg tima, a to je bio rezultat prvog dijela.

Edin Džeko nije bio starter večeras, jer je Jose Mourinho od prve minute pružio priliku rekordnom pojačanju Youssefu En-Nesyriju, ali to se po ko zna koji put ove sezone pokazalo kao loša odluka.

Kapiten Zmajeva je u igru ušao u 62. minuti upravo umjesto En-Nesyrija, a nekoliko minuta kasnije Dušan Tadić pogađa za konačnih 1:1 i podjelu bodova u Enschedeu.

Manchester United je bio na pragu nove sramote, a njihovo gostovanje u Portu završeno je rezultatom 3:3.

United je imao dva gola prednosti u 20. minuti, ali je Porto preokrenuo na 3:2. Ipak, spas za Erika Ten Haga donio je Harry Maguire golom u 91. minuti susreta. Vrijedi napomenuti da je Bruno Fernandes zaradio još jedan crveni karton, drugi u četiri dana u dresu Uniteda.

Od zanimljivijih rezultata izdvaja se poraz Rome na gostovanju Elfsborgu, kao i kiks Galatasaraya uprkos dva gola prednosti na gostovanju Rigasu (2:2).

Svi rezultati:

Ferencvaroš - Tottenham 1:2

Hoffenheim - Dynamo Kiev 2:0

Lazio - Nice 4:1

Maccabi Tel Aviv - Midtjylland 0:2

Olympiakos - Braga 3:0

Qarabag - Malmo 1:2

Real Sociedad - Anderlecht 1:2

Rigas - Galatasaray 2:2

Slavia Prag - Ajax 1:1

Athletic Bilbao - AZ Alkmaar 2:0

Bešiktaš - Eintracht 1:3

Elfsborg - Roma 1:0

PAOK - FCSB 0:1

Porto - Manchester United 3:3

Rangers - Lyon 1:4

Union SG - Bodo Glimt 0:0

Twente - Fenerbahče 1:1

Plzen - Ludogorec 0:0

Tabela: