58 igrača i 2 igračice
59

Džeko je i dalje najbolji Zmaj na popularnoj "Fifi": Ovo su ocjene naših igrača u videoigrici EA FC 25

E. B.
Krajem ovog vikenda u prodaju je puštena najpopularnija nogometna videoigrica EA FC 25, odnosno najnovija verzija bivšeg FIFA serijala.

Na najnovijem izdanju EA FC 25 ćete moći igrati sa čak 58 nogometaša, ali i dvije nogometašice iz Bosne i Hercegovine.

Nogometaši su godinama podijeljeni u tri kategorije - zlatni, srebreni i bronzani, a ukupno samo šest naših nogometaša i nogometašica ima zlatne kartice, one najvišeg ranga. Čak 38 je srebrenih, odnosno srednje kategorije, a 14 je bronzanih.

Edin Džeko je i dalje najbolji naš nogometaš, a ovaj put ima ocjenu 82, što je za jedan lošije od ocjene koju je imao na EA FC 24.

Kao i prošle godine, i ove je iza Džeke po ukupnoj ocjeni nogometašica Dijana "Didi" Haračić. Golmanica kluba Angel City FC je povremena reprezentativka naše zemlje, a EA Sports je nagradio i ove godine ocjenom 80.

Na trećem mjestu je Ermedin Demirović koji je od prošlogodišnje ocjene 75 skočio na 79, a uz njega ocjenu 79 imaju i Edin Višća i Sead Kolašinac.

Najbrži naš igrač je Amar Dedić koji ima brzinu 83, Džeko je najbolji šuter (82), Višća je najbolji dribler (81), dok je Kolašinac najbolji defanzivac (79) i najsnažniji igrač (83).

Kompletnu listu bh. igrača i igračica na EA FC 25 možete pogledati ovdje.