Kapiten razočaran
1

Džeko: Luksemburg nas je razbio u svakom segmentu igre, kao da su se igrali s nama

N. K.
Džeko je večeras bio odlično čuvan (Foto: T. S./Klix.ba)
Džeko je večeras bio odlično čuvan (Foto: T. S./Klix.ba)
Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko bio je vidno neraspoložen nakon poraza Zmajeva od selekcije Luksemburga (0:2), potvrdivši da kako on i saigrači večeras nisu bili na nivou.
"Oni su zasluženo pobijedili. Nadigrali su nas u svakom pogledu i rezultat je realan. Golove smo primili nakon grešaka. Nismo napravili pritisak, šansu. Imam osjećaj da su se igrali sa nama u svakom segmentu igre. Svaki put, imam osjećaj, kada smo krenuli na pritisak da su imali igrača više. Imali su golmana koji zna igrati nogama. Krenuli smo napadati golmana. Tu su nam pravili razliku jer su automatski igrali na duge lopte na veznog igrača koji se izvlačio ispred naših štopera. Sad pričati o igračima pojedinačno, ne ide. Izgubili smo svi zajedno i meni je tužno što nismo uspjeli napraviti pritisak kao što ga znamo napraviti u Zenicu. Da napravimo nekoliko šansi. Nismo ima mogli fizički parirati. Nismo dobijali duele i kada je tako, poraz je ono što se desi", rekao je Džeko za BHT1.

Kapiten Zmajeva smatra kako nije opravdanje umor i kraj sezone.

"Koliko god bio kraj sezone isto tako je i njima. Problem je što tehnički i taktički nismo mogli da im pariramo i kada se to sve desi onda ne možeš doći do rezultata. Nismo se nudili, otvarali, tražili druga rješenja... Nije bilo nimalo dobro. Poslije te Lige nacija u još težoj grupi, nesretno je ovo da izgubiš od Luksemburga. Nisu oni ekipa kao prije 10 godina. Mislim da su bili veoma dobri, ali mi nismo bili dobri i to je presudilo", dodao je.

Ponovo je istakao kako je reprezentacija BiH izuzetno mlada.

"Reprezentacija ima dosta mladih igrača. Moguće je da je i to utjecalo na sve. Pogotovo kada primiš gol nakon četiri minute. Nije lagano ni mentalno da daju svoj neki maksimum. Možda je i normalno da ima nekog straha. Ostaje nam raditi i gledati pozitivno. Danas nije bilo dobro i trebamo se svi zapitati šta smo dali u tih 95 minuta. Trebamo se svi posebno analizirati", poručio je za kraj Džeko.

Izabranici Faruka Hadžibegića će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne godine igrati 8. septembra na domaćem terenu protiv Lihtenštajna, a tri dana kasnije ćemo gostovati Islandu.