Polufinale Lige prvaka
0

Džeko na Krunića od prve minute: Poznati sastavi, potvrđena katastrofa za Milan

D. P.
Milan i Inter sastaju se nakon 20 godina u polufinalu Lige prvaka (Foto: Ilustracija / Twitter)
Milan i Inter sastaju se nakon 20 godina u polufinalu Lige prvaka (Foto: Ilustracija / Twitter)
Objavljeni su sastavi za današnji spektakl u polufinalu Lige prvaka u kojem će Milan na San Siru, kao nominalni domaćin, dočekati gradskog rivala Inter.

Dva milanska giganta nakon 20 godina ponovo igraju polufinale Lige prvaka, a ovoga puta u pitanju je duel u kojem Bosna i Hercegovina ima po jednog predstavnika na suprotnim stranama, a to su Rade Krunić i Edin Džeko.

Krunić i Džeko započet će meč od prve minute u startnim postavama. Ono o čemu se danima piše, a to je povreda najboljeg igrača Milana Rafaela Leaa, dobilo je rasplet. MVP prošle sezone Serije A nije spreman i neće nastupiti za Milan u večerašnjem okršaju, što je prava katastrofa za Rossonere.

Dvojica trenera Stefano Pioli i Simone Inzaghi odlučili su se za sljedeće sastave:

Milan: Maignan, Calabria, Kjaer, Tomori, Hernandez, Krunić, Tonali, Bennacer, Saelemaekers, Giroud i Diaz. Na klupi su: Mirante, Nava, Ballo-Toure, Gabbia, Kalulu, Thiaw, Pobega, Rebić, De Ketelaere, Messias i Origi.

Inter: Onana, Darmian, Acerbi, Bastoni, Dumfries, Dimarco, Mkhitaryan, Calhanoglu, Barella, Martinez i Džeko. Na klupi su: Handanović, Cordaz, De Vrij, Gosens, Zanotti, Bellanova, Asllani, Brozović, Gagliardini, Correa i Lukaku.

Derbi "della Madonnina" igrom sudbine bit će odigran dva puta u polufinalu Lige prvaka unutar nekoliko dana samo godinu uoči rušenja kultnog stadiona San Sira. Taj zajednički stadion Milana i Intera odlazi u historiju, a dva kluba trebala bi zajedno ući u novi poduhvat.

Susret Milan - Inter igra se s početkom u 21 sat. Glavni arbitar je Jesus Manzano Gil iz Španije, a možete ga pratiti u direktnom tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.