Kad se zvijezda pojavi
100

Džeko u Austriji dočekan kako dolikuje velikanu: Cijeli stadion uzvikivao njegovo ime

D. P.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nogometaši Fenerbahčea predvođeni Edinom Džekom nalaze se na pripremama u Austriji, a u današnjoj prijateljskoj utakmici naš nogometaš dobio je nezaboravan doček.

Džeko će predvoditi svoj Fenerbahče u pripremnoj utakmici protiv Wacker Admire, a koja se igra u austrijskom gradiću Maria Enzersdorf.

Kao najveća zvijezda na terenu, Džekin izlazak na teren bio je i najveća atrakcije za ispunjene tribine na Datenpol Areni. Naravno, na tribinama dominiraju navijači Fenerbahčea, kojih ima širom Evrope u velikom broju i koji su iskoristili priliku da gledaju uživo svoje miljenike.

Također, na tribinama su i brojne bosanskohercegovačke zastave, što nam govori da je na tribinama i veliki broj Bosanaca i Hercegovaca iz Austrije koji su željeli doći i pogledati Džekinu utakmicu uživo.

Kada su nogometaši oba tima izašli na zagrijavanje, uslijedila je pjesma cijelog stadiona posvećena Edinu Džeki. Kapiten reprezentacije BiH ih je pozdravio aplauzima, što je izazvalo dodatne ovacije.

Utakmica između Admire Wacker i Fenerbahčea igra se s početkom u 19 sati, a Džeko je uz još jednog reprezentativca BiH Radeta Krunića starter u ekipi Josea Mourinha.