Kapiten Zmajeva
1.5k

Džeku oduševio Bajraktarević: Mali je ljubio grb nakon asistencije, treba to cijeniti

N. M.
Foto: Screenshot/BHT1
Foto: Screenshot/BHT1
Nogometaši Bosne i Hercegovine poraženi su od Nizozemske s 5:2 na otvaranju nove sezone Lige nacija u Eindhovenu, a utakmicu je komentarisao kapiten Edin Džeko.
Džeko je poručio da ekipa treba učiti iz grešaka koje je večeras pravila, a koje su odlučile pobjednika.

"Ako izvučemo nešto dobro iz grešaka, pogotovo iz onih iz kojih smo primili golove, bit će dobro. 5:2 je previsok rezultat, iako ne mogu reći da je nezaslužen. Ipak, golovi su dolazili iz naših grešaka. To je teško braniti protiv ovakvih ekipa. Momci su mladi, iz grešaka treba da učimo svi zajedno i onda će biti bolje u budućnosti", rekao je Džeko za BHT1.

Potom se osvrnuo na sjajan debi mladog Esmira Bajraktarevića, koji je Džeki asistirao za drugi gol BiH na meču.

"VIdjelo se odmah da je mali ljubio grb poslije asistencije i to treba da se cijeni. Mlad je i treba mu dati vremena ako bude grešaka i loših stvari. Tu smo mi stariji da pomognemo mladima, a iz grešaka mora da se uči", poručio je Džeko.

Kratak komentar je dao i strijelac prvog gola Ermedin Demirović.

"Na kraju samo mogu reći da sam ponosan na svakog igrača. Igrali smo na maksimumu, imali dobrih i loših trenutaka, a treba vremena da se to uklopi i da se uigramo", rekao je napadač Stuttgarta i dodao:

"Odavno smo rekli da imamo dobru generaciju. Mali Esmir je odigrao top utakmicu, imao hrabrost da radi sve što je htio i preponosni smo da imamo takve igrače. Oni dolaze u najbolje godine i na pravom smo putu".

Zmajeve već u utorak čeka duel s Mađarskom u Budimpešti.

"Nema vremena za odmor, ali spremit ćemo se što bolje da tamo uzmemo još bolji rezultat. Ako damo ovo što smo danas, imat ćemo bolje šanse da uzmemo bod ili pobijedimo", rekao je Demirović.

Na kraju je komentarisao i podršku gotovo 10.000 navijača večeras na Philips stadionu.

"Za to stvarno nemam riječi. Preponosan sam što igram za ovu zemlju i navijače. Vratili smo neku emotivu, vidimo kako se pune stadioni i zahvalni smo zbog toga navijačima", zaključio je Demirović.