Lijep gest
27

Edin Višća odao počast Dženanu Uščupliću, pred TV kamerama podigao majicu s njegovim likom

H. H.
Višća s majicom s Uščuplićevim likom (Foto: Screenshot)
Višća s majicom s Uščuplićevim likom (Foto: Screenshot)
Bivši reprezentativac BiH Edin Višća odao je počast tragično stradalom Dženanu Uščupliću uoči utakmice prvog kola Turske Super Lige između Sivaspora i Trabzonspora.

Iskusni as Trabzonspora je tokom uobičajenog intoniranja himne Turske držao majicu s likom Dženan Uščuplića, što su zabilježile i kamere tokom TV prijenosa.

Višća je na taj način još jednom pokazao ljudsku veličinu, jer u prošlosti bezbroj puta učestovovao u humanitarnim akcijama i nesebično promovisao našu zemlju gdje god je nastupao.

Pored Trabzonspora, u karijeri je igrao samo za Istanbul Bašakšehir te Željezničar kao i matičnu Budućnost iz Banovića. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je u 55 nastupa pogodio deset puta.

Podsjetimo, Uščuplić je u četvrtak tragično izgubio život. Preminuo je nakon udara groma na Zelengori gdje je bio na planinarenju.

Bio je jedan od simbola FK Sarajevo. Uvijek na raspolaganju, spreman da pomogne i uradi sve što je mogao za klub. Takav je bio i kao igrač i kao trener.

U Pozorištu mladih u utorak će se održati komemoracija povodom njegove smrti, dok je knjiga sjećanja otvorena u salonu Svetozar Vujović u prostorijama FK Sarajevo svaki dan do 16:00 sati.