Presudan detalj
92

El Clasico u jednoj fotografiji: Marca na genijalan način ilustrovala kako je Barca razbila Real

H. H.
Ancelotti je uhvaćen u ofsajdu protiv Flicka (Foto: Marca / montaža)
Ancelotti je uhvaćen u ofsajdu protiv Flicka (Foto: Marca / montaža)
Barcelona je kao gost u El Clasicu pobijedila Real u Madridu 4:0, a utakmicu su obilježili i brojni ofsajdi domaćih igrača, te je čuveni španski list Marca na dosjetljiv način kroz jednu fotografiju na najbolji način ilustrirao tok događaja na terenu.

Na njihovoj fotografiji prikazani su treneri oba tima Hansi Flick i Carlo Ancelotti pored aut linije, a Marca je "povukla" VAR liniju među njima kojom je italijanski trener označen u ofsajdu, kao jasna aluzija na ono što se dešavalo na terenu, ali i činjenicu da ga je Nijemac taktički nadmudrio.

U ofsajd pozicijama prednjačio je Kylian Mbappe kojem su poništena dva gola. Madriđani su bili uhvaćeni u ofsajdu osam puta u prvom poluvremenu, a Mbappe je sam ukupno u osam navrata bio najbliži golmanu Barcelone.

U prvih 25 minuta meča Mbappe je imao pet dodira s loptom i svih pet puta je bio u ofsajdu.

Hansi Flick je ostao pri svojoj hrabroj strategiji igranja sa visoko podignutom defanzivnom linijom i u drugom poluvremenu, te je Real meč okončao sa čak 11 ofsajda čime je izjednačio rekord Alavesa ove sezone u tom segmentu.

Barcelona je tako prekinula niz Reala od 42 utakmice bez poraza u La Ligi, već i niz od 39 utakmica bez poraza Kraljeva kod kuće u svim takmičenjima.

Katalonci sada imaju šest bodova više od Madriđana i glavni su favoriti za osvajanje titule.