Nogomet
117

Emir Dilaver: Neću da igram za Austriju, želim zaslužiti poziv u reprezentaciju BiH

Piše: D. B.
Emir Dilaver
Bh. nogometaš i član mađarskog Ferencvarosa Emir Dilaver ove sezone igra u dobroj formi, a cilj njegove ekipe je osigura nastup u Evropi naredne godine. Osim toga, Dilaver se trudi da privuče pažnju selektora reprezentacije BiH Safeta Sušića.

Dilaver je zadovoljan životom u Mađarskom, ali ne i trenutnim rezultatima Ferencvarosa.

"Ovdje sam zaista sretan i zadovoljan, ali ne baš rezultatima. Namjera nam je bila da se borimo za prvo mjesto, ali smo se suočili s poteškoćama. Došli su neki novi igrači kojima je potrebno vremena da se uklope, ali mi igramo sve bolje i smatram da možemo osigurati poziciju koja naredne sezone vodi u Evropu", izjavio je Dilaver za portal Klix.ba.

On je prošao sve mlade selekcije reprezentacije Austrije, ali za seniorski tim ne namjerava igrati.

"Tačno je da sam prošao sve selekcije u Austriji, ali mi je želja da igram za BiH. Trudim se da me primijete ljudi iz Nogometnog saveza BiH. Nikakvog kontakta do sad nije bilo, ali kada bi poziv stigao, rado bih se odazvao", rekao je nogometaš Ferencvarosa.

Emir je uvjeren da BiH uprkos porazu od Kipra do kraja kvalifikacija može osigurati plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

"Naš tim je veoma kvalitetan. To su momci dokazali plasmanom na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Siguran sam da će otići i na Evropsko prvenstvo u Francuskoj", smatra Dilaver.

S Muhamedom Bešićem, bivšim nogometašem Ferencvarosa, nije igrao, ali o njemu govori sve najbolje.

"Vidjeli smo se nekoliko puta i razgovarali. O njemu svi pričaju samo najbolje. Zaista je dobar igrač i smatram da može igrati u Engleskoj. Želim mu sve najbolje", završio je Dilaver.

Nedavno je bio u centru pažnje nakon što je majstorski prevario protivnika u utakmici protiv Haladasa, a njegov potez se "vrtio" na nekoliko sportskih TV kanala.