Počela u 10 sati
0

Emotivna komemoracija Ćiri Blaževiću u Zagrebu, stigle brojne poznate ličnosti

K. H.
Foto: Robert Anić/Pixsell
Foto: Robert Anić/Pixsell
Brojne poznate ličnosti stigle su na komemoraciju Miroslavu Ćiri Blaževiću koja se održava u dvorani Vatroslav Lisinski, dok je sahrana zakazana na 14 sati na zagrebačkom Mirogoju.

Komemoracija je počela u 10 sati, a u dvoranu su stigle brojne poznate ličnosti iz hrvatskog i evropskog nogometa, kao i tamošnji državni vrh, zagrebački gradonačelnik te brojni drugi ugledni ljudi iz svijeta politike, sporta i javnog života.

Na komemoraciju su došli Zlatko Dalić, Niko Kovača, Niko Kranjčar, Robert Jarni, Zvonimir Boban, Ivica Olić i Aljoša Asanović te mnogi drugi, a predsjednik HNS-a Marijan Kustić ima je vrlo emotivan prvi govor.

Andrej Plenković i Zvonimir Boban na komemoraciji (Foto: Robert Anić/Pixsell)
Andrej Plenković i Zvonimir Boban na komemoraciji (Foto: Robert Anić/Pixsell)

"Ćiro je ujedinio cijelu Hrvatsku. On je značajna ličnost za hrvatski nogomet i za našu državu, a 1982. godine je za Dinamo bila ključna za podizanje našeg samopouzdanja u bivšoj državi, kao i osvajanje bronzane medalje na SP-u 1998. godine", kaže Kustić.

Uz Ćirin lijes, navode mediji u Hrvatskoj, tokom sahrane će se izmjenjivati počasne straže sačinjene od bivših saradnika, igrača, kolega trenera, novinara, a također, djecu će nositi dresove svih klubova koje je ovaj legendarni trener vodio.

Jedan od najboljih stručnjaka ikad s naših prostora će biti pokopan u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju.

Legendarni Miroslav Ćiro Blažević je preminuo u 88. godini nakon duge i teške bolesti.