Liga nacija
0

Englezi doživjeli šok protiv Grčke na Wembleyu, Francuzi pregazili Izrael

D. P.
Prvi trijumf u historiji Grčke nad Engleskom (Foto: EPA-EFE)
Prvi trijumf u historiji Grčke nad Engleskom (Foto: EPA-EFE)
Širom Evrope večeras su se igrale utakmice trećeg kola Lige nacija, a pravi derbi odigrale su selekcije Italije i Belgije te remizirale rezultatom 2:2. Istovremeno, s Wembleya nam dolazi šokantan rezultat iz ogleda Engleske i Grčke (1:2).

Italijani su na sjajan način otvorili duel u Rimu, pošto su u prvoj minuti poveli golom Andree Cambiasa nakon ubačaja Federica Dimarca.

Kada je Matteo Retegui povećao prednost Italije u 24. minuti, činilo se da domaći ostvaruju lagan trijumf u derbiju. No, sve je promijenio direktan crveni karton Lorenza Pellegrinija u 38. minuti nakon nesmotrenog starta.

Gosti su iskoristili prednost igrača više i golovima Maxima De Cuypera i Leandra Trossarda došli do velikog boda na teškom gostovanju.

Nogometaši Francuske nisu imali nikakvih problema na gostovanju Izraelu na neutralnom terenu u Budimpešti, te su slavili rezultatom 4:1.

Golove za Francuze postizali su Eduardo Camavinga, Cristoph Nkunku, Matteo Guendouzi i Bradley Barcola.

Najveći šok doživjeli su nogometaši Engleske koji su na svom Wembleyu poraženi od Grčke rezultatom 2:1. Pravi heroj gostiju bio je Vasilis Pavlidis koji je postigao dva gola, dok je jedini za Englesku postigao Jude Bellingham. To je za Grke prvi trijumf u historiji protiv Engleske.

U preostalim utakmicama Austrija je bila ubjedljiva protiv Kazahstana, a neočekivano lako Norveška je savladala Sloveniju rezultatom 3:0.

Svi rezultati:

Italija - Belgija 2:2

Izrael - Francuska 1:4

Tabela:

Austrija - Kazahstan 4:0

Engleska - Grčka 1:2

Finska - Irska 1:2

Norveška - Slovenija 3:0

Tabela:

Latvija - Sjeverna Makedonija 0:3

Farski Otoci - Armenija 2:2

Tabela:

Moldavija - Andora 2:0

Gibraltar - San Marino 1:0

Tabela: