Napadač Borca
136

Enver Kulašin proglašen za najboljeg mladog igrača u RS-u

E. B.
Foto: FK Borac
Foto: FK Borac
Napadač Borca Enver Kulašin je proglašen za najboljeg mladog igrača u RS-u na manifestaciji koja je održana u Banjoj Luci.

Devetnaestogodišnji Kulašin je u ljeto 2021. godine prešao iz Željezničara u Borac i ubrzo se izborio za minutažu, a ove sezone je u 22 utakmice u Premijer ligi Bosne i Hercegovine postigao tri gola.

Kulašin je dobio nagradu "Srđan Kačar", a istakao je da je veoma ponosan na nju.

"Velika mi je čast što sam proglašen za najboljeg mladog nogometaša RS-a. Ovo je kruna mojih dosadašnjih igara, ali i velika obveza da nastavim s još boljim radom. Želim se zahvaliti stručnom žiriju koji je prepoznao sve što sam napravio na terenu, ali i mojim saigračima, trenerima i svima u FK Borac, kao i mojoj porodici. Nadam se da ću u budućnosti opravdati ovo priznanje", rekao je Kulašin.

Kulašin je govorio i o ambicijama Borca ove sezone.

"Naš cilj ove sezone je jasan, a to je novi plasman na evropsku scenu. Ne odustajemo od borbe za naslov i sve dok postoji i najmanja šansa, borit ćemo se za trofej. Na nama je da se trudimo, da svaku utakmicu gledamo kao da je finale i vjerujem da uspjeh neće izostati", rekao je Kulašin.

Za najboljeg nogometaša RS-a proglašen je Bojan Marković, član Laktaša, dok je titulu najboljeg trenera dobio Vladimir Ilić, šef stručnog štaba Krupe.