Nemile scene
23

Epilog navijačkog haosa u Novom Pazaru: Huligani povrijedili pet policajaca

SRNA
Pet policajaca povrijeđeno je u Novom Pazaru uoči nogometne utakmice Novog Pazara i Partizana, saopštio je reprezentativni Policijski sindikat Srbije.

Navijači Novog Pazara izazvali su incident ispred Gradskog stadiona i napali policiju te je tom prilikom lakše povrijeđeno pet policajaca, rekao je predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović.

Pristalice Novog Pazara pokušale su da uđu na stadion, uprkos kazni Fudbalskog saveza Srbije zbog koje je meč trebalo da se odigra bez prisustva publike.

Incident se desio kada je grupa navijača napala kordon policije, prethodno koristeći pirotehnička sredstva, zbog kojih je susret nakratko i prekinut. Policija je uspjela da spriječi navijače da uđu na stadion.

Mijailović je istakao da nije dovoljno samo ponovo osuditi ovakvo divljanje navijača, već i upozoriti da se takve stvari više ne smiju dešavati jer su policajci tu da čuvaju javni red i mir i građane, a ne da budu meta napada.

"Iz tog razloga pozivamo naše kolege da ubuduće pri ovakvim napadima, bez ikakvog oklijevanja iskoriste sva zakonom propisana ovlaštenja protiv nasilnika", naveo je Mijailović.

Protesti u Novom Pazaru povodom odluke Fudbalskog saveza Srbije traju od prethodne sedmice, a prema jednoj od poruka, navijači su planirali da spriječe da se meč odigra.