Građani uznemireni
56

Epilog nereda u Mostaru: Jedna osoba zadobila teže povrede, policija traga za počiniteljima

E. K.
Policija na terenu (Foto: hercegovina.info)
Policija na terenu (Foto: hercegovina.info)
Navijačkim neredima u Mostaru posljednjih mjeseci nema kraja, a novi su viđeni večeras na Španskom trgu, gdje su se sukobile dvije skupine navijača.
Sukobio se veći broj pripadnika Red Armyja i Ultrasa, odnosno "najvatrenijih" navijača Veleža i Zrinjskog, a na snimcima koji su se ubrzo pojavili može se vidjeti da je u neredima učestvovalo na desetine navijača.

Kako saznaje portal Klix.ba, navijači Zrinjskog su crtali grafit nakon čega su ih napali pripadnici Red Armyja te je nastao veliki sukob u kojem je povrijeđeno više osoba što je potvrđeno za naš portal iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Sporni grafit (Foto: hercegovina.info)
Sporni grafit (Foto: hercegovina.info)

Glasnogovornik Uprave policije MUP-a HNK Ljudevit Marić je trenutno sa službama Hitne pomoći i drugim zdravstvenim ustanovama gdje se utvrđuje koliko je osoba povrijeđeno u ovom sukobu.

Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, četiri osobe su povrijeđene, a povrede nisu opasne po život dok je jedna osoba zadobila teže tjelesne povrede.

Trenutno je stanje pod kontrolom i vrši se očevid na mjestu događaja, a policija je u 20:25 dobila prijavu o narušavanju javnog reda i mira u većoj mjeri.

"O svemu ćemo detaljnije znati nakon provođenja svih istražnih mjera i radnji koje se provode. Sad krim tehničari, operativci inspektori su na terenu, rasvjetaljvamo događaj da vidimo što je bilo i koji je motiv", rekao je Marić.

Zasad niko nije priveden, a brojne policijske patrole su na terenu gdje tragaju za akterima ovog nemilog događaja koji je uznemirio građane.

Prvi koji će biti uhapšeni su oni koji su u bolnicama nakon čega će se gledati nadzorne kamere s tog lokaliteta, a prema neslužbenim informacijama u neredima je učestvovalo između 200 i 250 osoba.