Trenirat će se rezervama
33

Epilog rasprave trenera i igrača: Unitedov nogometaš vrijedan 90 miliona eura izbačen iz ekipe

K. H.
Jadon Sancho
Jadon Sancho
Engleski reprezentativac i nogometaš Manchester Uniteda, Jadon Sancho, udaljen je iz prve ekipe nakon sukoba s menadžerom kluba Ericom ten Hagom.

Kako navode britnaski mediji, ovaj nogometaš kojeg je tim s Old Trafforda platio 90 miliona eura, trenirat će odvojeno od ostatka ekipe dok se ne riješi situacija s njim i trenerom.

Ten Hag je izostavio Sancha iz ekipe Manchester Uniteda u meču protiv Arsenala, a nakon utakmice je objasnio da je bio ispod svog nivoa igranja na treningu. Nakon toga, oglasio se i Sancho koji je rekao da to nije istina i da je on "žrtva" već dugo vremena.

Nakon toga i informacija koje je iznio u javnost, Sancho je odbio uputiti izvinjenje Ten Hagu, pa je ovakva odluka tima s Old Trafforda i opravdana.

Sancho je u ovoj sezoni odigrao tri utakmice u prvenstvu Engleske, a ukupno je na terenu proveo 79 minuta. Nakon poraza od Arsenala, Crveni đavoli su na 11. poziciji sa šest osvojenih bodova, a već su doživjeli dva poraza, spomenuti od Arsenala i Tottenhama.

Podsjećamo, Manchester United je Sancha platio 90 miliona eura, no nakon dolaska iz Borussije Dortmund nije opravdao očekivanja i nije se pokazao kao jedan od najvećih engleskih talenata.