Želi na Mundijal
24

Eriksen se priključio novom klubu: Da mi je djevojka rekla da ne igram, bilo bi drugačije

D. P.
Eriksen je odradio prvi trening s novim timom (Foto: FC Brentford)
Eriksen je odradio prvi trening s novim timom (Foto: FC Brentford)
Danski nogometaš Christian Eriksen danas se priključio Brentfordu gdje će pokušati da oživi karijeru sedam mjeseci nakon što je doživio srčani udar na utakmici Evropskog prvenstva.

Eriksen se, podsjetimo, srušio u prvom poluvremenu utakmice Danske i Finske i spašen je samo zahvaljujući hitroj reakciji doktora koji su se zatekli na Parken stadionu. Međutim, fantastični playmaker nije odustao od nogometa.

Mnoge je zaprepastilo to što se Eriksen želi vratiti nogometu, a kako mu nije dozvoljeno da u Italiji nastupa s defibrilatorom koji mu je ugrađen. No, prije nekoliko dana potpisao je za Brentford u čije redove stiže kao slobodan igrač.

Danas se danski nogometaš i zvanično priključio svom novom timu i tim povodom istakao je da se bi vratio da nije dobio dozvolu od svoje djevojke Sabrine Kvist Jensen.

"Da mi je Sabrina rekla 'Ne želim da više igraš nogomet', situacija bi bila drugačija. Naravno, imamo traumu od 12. juna, ali od tog trenutka pronašli smo zajednički jezik i djevojka je rekla da je u redu da idem u teretanu i treniram na terenu. Vjeruje da kada odem na trening, da ću se i vratiti", rekao je Eriksen.

Cilj danskog nogometaša je da zaigra na Svjetskom prvenstvu u Kataru koncem ove godine pa se zbog toga i vratio nogometu.

Ipak, teško je pretpostaviti koliko Eriksen može učiniti u najjačoj ligi svijeta. Premier liga važi i za najteži rang igranja, pa je očekivano da Danac dobija minute na "kapaljku".

Trener Pčelica Thomas Frank raduje se što će moći da sarađuje sa igračem kojeg je vodio još kao tinejdžera.

"Radujem se što ću ponovo raditi s Eriksenom. Prošlo je dugo otkako sam ga trenirao i mnogo toga se promijenilo. Christian je tada bio 16-godišnjak, a u međuvremenu je postao jedan od najboljih veznih nogometaša koji su se ikada pojavili u Premier ligi. Osvajao je trofeje i u Evropi i postao zvijezda danskog nogometa", rekao je trener Brentforda.