Zvanično
492

Ermedin Demirović potpisao četverogodišnji ugovor sa Stuttgartom i srušio klupski rekord

N. M.
Foto: VfB Stuttgart
Foto: VfB Stuttgart
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović (26) jutros je i zvanično predstavljen kao novi nogometaš Stuttgarta.

Tako je napadač Zmajeva ostvario transfer karijere, pošto je iz Augsburga prešao u tim koji je prošle sezone postao vicešampion Njemačke.

"Veoma sam sretan što sam ovde u Stuttgartu. Jedva čekam da sezona počne. Nakon utakmice u Stuttgartu postao sam navijač ovog tima. Sviđa mi se stil igre i tim. Poznajem nekoliko igrača, tako da mi vjerovatno neće trebati predugo da se skrasim ovdje", istakao je Demirović, koji će sa Stuttgartom naredne sezone igrati Ligu prvaka.

Demirović je prošle sezone blistao u dresu Augsburga sa 15 golova i 10 asistencija, bio je kapiten ekipe, a sjajne igre donijele su mu ovaj transfer za koji će Stuttgart platiti 21 milion eura i oboriti klupski rekord po visini plaćenog obeštećenja za jednog igrača.

"Demirović već nekoliko godina dokazuje svoj poseban kvalitet. Jedan je od najboljih napadača Bundeslige. Ermedin je jednako impresivan i kao strijelac i kao asistent. Njegovo iskustvo i mentalitet čine ga apsolutnom vrijednošću našeg tima. Jako nam je drago što Ermedin sada nosi dres VfB-a i srdačno mu želimo dobrodošlicu u klub", rekao je sportski direktor Švaba Fabien Wohlgemuth.

Ranije je Demirović igrao za Freiburg, Alaves, St. Gallen, Almeriju i Sochaux, a ponikao je u RB Leipzigu. Za reprezentaciju BiH ima 26 nastupa i jedan gol.