"Univerzitet nogometa"
430

Ervin Zukanović diplomirao u najčuvenijoj trenerskoj školi na svijetu

H. H.
Ervin Zukanović je stekao trenerski B licencu u Covercianu (Foto: Instagram)
Ervin Zukanović je stekao trenerski B licencu u Covercianu (Foto: Instagram)
Proslavljeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Ervin Zukanović (37) objavio je da je postao vlasnik trenerske B licence i to nakon što je uspješno položio ispite u Covercianu - najčuvenijoj trenerskoj školi na svijetu.

Smješten u blizini Firenze, Centar Coverciano, dom italijanske reprezentacije je jedan od najpoznatijih i najprestižnijih sportskih centara na svijetu.

Posebno cijenjen od strane stručnjaka i navijača, čak se naziva i "Univerzitet nogometa", a priliku da stiče trenersko znanje na mjestu kojem su stasali neki od najboljih trenera u historiji Italije i Evrope, imao je i Zukanović.

"Bila je čast biti dio ove grupe gdje smo mogli razmijeniti mišljenja i iskustva. Ovo je samo početak dugog putovanja preda mnom. Zahvaljujem se svim profesorima, Nogometnom savezu Italije i Udruženju nogometaša, koji su nam omogućili optimalne uslove za rad i učenje. Hvala", napisao je Zukanović na Instagramu.

Zukanović je nogometnu karijeru proveo u raznim klubovima, a na vrhuncu je igrao za Romu, Sampdoriju i Atalantu, te je stekao određenu reputaciju u Seriji A.

Igrao je na pozicijama štopera i beka, dok je za reprezentaciju BiH odigrao 38 utakmica.