Neko ga i želi dovesti
35

ESPN plasirao transfer-bombu: Neymar napušta PSG, za 60 miliona eura se nazire novi klub

K. H.
Neymar u dresu Chelseaja (Foto: ESPN/Twitter)
Neymar u dresu Chelseaja (Foto: ESPN/Twitter)
Iako se odavno nije pojavio klub koji ozbiljno razmatra mogućnost da u svoj tim dovede Brazilca Neymara, ESPN saznaje da se konačno pojavila ekipa koji ga želi dovesti u svoje redove. Riječ je, ako je to uopšte iznenađenje, o Chelseaju, i njihovom novom vlasniku Toddu Boehlyju.

Spomenuti ESPN saznaje da su Todd Boehly i predsjednik PSG-a Nasser al Khelaifi imali tajni sastanak u Parizu i da su razgovarali o potencijalnom tranferu Neymara u London, ali još uvijek nisu otkrili na koji način bi se sve realizovalo.

Neymar je odavno na meti i čelnika i navijača PSG-a zbog vrlo neprofesionalnog ponašanja i odnosa van terena, a nedavno su francuski mediji objavili da će mu posljednji problemi koje je napravio završiti karijeru u Parizu i da će ga se klub pod svaku cijenu riješiti tokom ljetnog prijelaznog roka.

Ipak, postojala je velika sumnja u takve navode jer Neymara već godinama niko ne želi potpisati u svoj klub, kako zbog finansijskih zahtjeva, tako i zbog opasnosti da bi mogao narušiti atmosferu u svlačionici, no to očigledno nije problem za Chelsea, klub koji nakon dolaska novog vlasnika dovodi i kupuje igrače "kao na traci".

Iako nisu objavljeni detalji transfera, francuski mediji pišu da bi Chelsea za usluge Neymara mogao platiti obeštećenje od 60 miliona eura.

U ovoj sezoni je odigrao ukupno 28 mečeva, a postigao je 17 pogodaka i upisao 16 asistencija, što ipak govori da je u dobroj formi.

Neymar je u PSG stigao iz Barcelone u transferu vrijednom 222 miliona eura, a tada je, podsjećamo, novcem koji je dobio od države Katar za sponzorstvo Svjetskog prvenstva 2022 otišao u prostorije Barcelone i tim novcem otkupio svog ugovor, odnosno postao slobodan igrač.