Liga nacija
3

Fantastična Italija odigrala odličan meč u Parizu i pobijedila Francusku

A. L.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Italije večeras su u Parizu odigrali sjajnu utakmicu i pobijedili domaću Francusku 3:1 u prvom kolu grupe 2 lige A Lige nacija.

Iako to konačni rezultat ne govori, Francuska je jako dobro počela utakmicu jer je povela već nakon 13 sekundi.

Nakon neopreznosti u odbrani gostiju loptu krade napadač PSG-a Bradley Barcola koji izlazi sam na Gianluigija Donnarummu i matira ga za vodstvo svog tima.

Gosti su mogli uzvratiti već u 6. minuti, ali udarac Frattesija završava na prečki. Minut kasnije zaprijetio je i Retegui ali ostalo je 1:0.

Italija bolju igru kruniše u 30. minuti kada vrlo lijep pas šalje povratnik na zelene travnjake Sandro Tonali, a akciju fantastičnim golom završava Federico Dimarco.

Italija je još bolje igrala u drugom poluvremenu. Već u 51. minuti dolazi do potpunog preokreta i to nakon što je polukontru u gol pretvorio Interov Davide Frattesi.

Tu nije bio kraj za Franceze s obzirom da je u 74. minuti još jedna lopta završila u njihovoj mreži. Nakon sjajne kontre Udogie dodaje do Raspadorija koji rutinski pogađa za 1:3.

Francuska je do kraja pokušavala da se vrati u meč i stvorila nekoliko polušansi, ali do gola nije mogla.

U drugom meču ove grupe Belgija je pobijedila Izrael na domaćem terenu sa također 3:1. Za tri dana Izrael će ugostiti Italiju, a Francuska u reprizi osmine finala Eua Belgiju.

Standings provided by Sofascore