Kakva senzacija
114

Fantastični Hajradinović pogodio i asistirao za čudo u Istanbulu, Galatasaray ispustio 3:0

D. P.
Sjajan nastup Hajradinovića (Foto: Twitter)
Sjajan nastup Hajradinovića (Foto: Twitter)
Sjajni Haris Hajradinović odigrao je najbolju utakmicu sezone i svojoj Kasimpaši donio je senzacionalnih 3:3 protiv Galatasaraya na gostovanju.

Najjači tim lige i ove godine pokazuje da bi se trebao prošetati do titule, no danas je za istanbulskog velikana uslijedio šok kojeg niko nije mogao očekivati. Galatasaray je pod ulogom velikog favorita imao tri gola prednosti protiv Kasimpaše, ali je ostao bez bodova.

Victor Osimhen je s dva gola u osam minuta donio sigurno vodstvo Galatasarayu, a Mauro Icardi je u 34. minuti pogodio za 3:0. Vjerovatno tada nije bilo osobe koja je očekivala da Galatasaray neće doći do trijumfa, osim igrača Kasimpaše.

Prvo je Mamadou Fall do odlaska na odmor smanjio na 3:1, a onda je u posljednjim minutama utakmice na scenu stupio reprezentativac BiH Haris Hajradinović.

Jedan od najkreativnijih igrača koje BiH ima u ovim trenucima postigao je gol za smanjenje na 3:2 u 83. minuti iz penala, da bi u petoj minuti nadoknade sjajno asistirao glavom prebacivši loptu za Nuna Da Costu i konačnih 3:3.
Sigurno je da ovakav nastup Hajradinovića može radovati i selektora Zmajeva Sergeja Barbareza koji u ponedjeljak objavljuje spisak igrača za duele protiv Njemačke i Mađarske u Ligi nacija.