Nakon odlaska Mulalića
217

Feđa Dudić najbliži klupi Željezničara, još nekoliko imena u igri

D. P.
Feđa Dudić brani titulu u Kupu BiH (Foto: Klix.ba)
Feđa Dudić brani titulu u Kupu BiH (Foto: Klix.ba)
Uprava Fudbalskog kluba Željezničar već danas dala se u potragu za novim trenerom, a kako saznaje portal Klix.ba, Feđa Dudić će najvjerovatnije biti novi šef stručnog štaba kluba s Grbavice.

Plavi su jutros smijenili trenera Edisa Mulalića, a presudan mu je bio poraz od Veleža u prvoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine (1:0).

No, na Grbavici ništa nisu prepustili slučaju i odmah su krenuli u potragu za njegovim nasljednikom. Prema informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, Feđa Dudić je najbliži klupi FK Željezničar.

Dudić iza sebe ima uzbudljivih godinu dana tokom kojih je osvojio Kup BiH s Veležom, a onda preuzeo FK Sarajevo gdje je radio od juna do oktobra, kada je raskinuta saradnja.

Od oktobra je bez posla, a sada kako stvari stoje, preuzet će najvećeg rivala Željezničar. Dudić je, zanimljivo, tokom karijere kao igrač također nosio dresove i Željezničara i Sarajeva.

Dudić nije jedino ime koje se spominje. Uz ovog rođenog Sarajliju, u igri za novog trenera FK Željezničar su Nermin Bašić i Slaven Musa.

Također, brojni treneri su ponuđeni Željezničaru, a među njima je i nekadašnji nogometaš Plavih, koji trenersku karijeru gradi u Sloveniji, Muamer Vugdalić.

Iz FK Željezničar jutros su saopćili kako će u duelu protiv Tuzla Cityja ekipu voditi dosadašnji stručni štab, koji je radio i kod Edisa Mulalića, te da će biti pojačan osobljem iz omladinske škole nogometa.