Zvanično
14

Fejsal Mulić napustio Velež, karijeru nastavlja u timu iz Južne Koreje

K. H.
Fejsal Mulić u duelu protiv Mladosti (Foto: G. Š./Klix.ba)
Fejsal Mulić u duelu protiv Mladosti (Foto: G. Š./Klix.ba)
Napadač Veleža Fejsal Mulić zvanično je napustio mostarski klub i karijeru će nastaviti u redovima tima iz Južne Koreje - Soengnam FC.

Velež je ovu informaciju objavio na službenoj Facebook stranici, a oni su poručili da je klub prihvatio ponudu za Mulića i da je ona bila zadovoljavajuća za obje strane.

"Obavještavamo naše članove, navijače i prijatelje kluba da je realizovan transfer Fejsala Mulića u Soengnam FC. FK Velež Mostar prihvatio je ponudu navedenog kluba za Mulića, koja je bila zadovoljavajuća za sve strane", stoji na njihovoj stranici.

Mulić je u Velež došao pred početak sezone 2020/2021 iz slovenske Mure. Odigrao je svih 19 utakmica u okviru Premijer lige BiH te se 9 puta upisao u listu strijelaca.

"Ovim putem se Muliću zahvaljujemo na profesionalnom angažmanu, uloženom trudu i zalaganju, te mu želimo puno zdravlja i sreće u nastavku karijere. Sretno!", poručili su iz Veleža na kraju.

Velež je nedavno doveo Farisa Zubanovića, sina legendarnog napadača Željezničara Hadisa koji bi trebao biti jedna od zamjena za Mulića.