Evropska liga
62

Fenerbahče trijumfalno počeo nastup u grupnoj fazi, Džeko zaigrao u finišu utakmice

H. H.
Slavlje igrača Fenerbahčea nakon prvog gola (Foto: EPA-EFE)
Slavlje igrača Fenerbahčea nakon prvog gola (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Fenerbahčea trijumfalno su počeli nastup u Evropskoj ligi, a na svom terenu su u okviru 1. kola grupne faze savladali belgijski Royale Union rezultatom 2:1.

Belgijanci su bili bolji na samom otvaranju meča i propustili su nekoliko dobrih šansi, a nakon što ih nisu iskoristili uslijedila je kazna.

U 26. minuti nakon kornera u gužvi se najbolje snašao Soyuncu i iz blizine je poslao loptu u mrežu za 1:0. U nastavku je Fener kontrolisao zbivanja na terenu, a trijumf su ovjerili osam minuta prije kraja kada je Burgess postigao autogol za 2:0.

U sudijskoj nadoknadi Royale Union je promašio penal, tačnije Livaković je odbranio udarac Ivanovića s bijele tačke, da bi Sykes u 94. minuti ublažio poraz gostiju za konačnih 2:1.

Naš Edin Džeko je odmarao u ovom meču, a u igru je ušao u 77. minuti kada je zamijenio En Nesyrija.

Vrijedi napomenuti da su u finišu susreta obje ekipe zaradile po jedan crveni karton. Prvo je kod gostiju iskljućen Mac Allister u 77. minuti, a 90. minuti van terena je morao i Osayi-Samuel u redovima Fenerbahčea.

Fenerbahče već u nedjelju očekuje ligaški susret na gostovanju protiv Antalyaspora gdje će pokušati popraviti utisak nakon poraza u derbiju od Galatasaraya 3:1.