Viralan snimak
17

Ferguson ne može bez Uniteda ni po stare dane: Na tribinama u Glasgowu, a olakšanje stiže iz Porta

D. P.
Fergusonova reakcija iz srca (Foto: Screenshot)
Fergusonova reakcija iz srca (Foto: Screenshot)
Legendarni trener Alex Ferguson snimljen je na tribinama Ibrox stadiona u Glasgowu kako prati dešavanja iz Porta i poravnanje svog Manchester Uniteda na utakmici protiv istoimenog domaćina.

Alex Ferguson (82) je Manchester United vodio od 1986. do 2013. godine i za to vrijeme se etabilirao u najboljeg trenera na svijetu, a svoj klub doveo do svjetskih visina. Klub je napustio zbog penzije 2013. godine, ali i dalje ne zaboravlja svoje Crvene đavole.

Posljednjih godina rezultati Manchester Uniteda ga ne mogu radovati i nanijeli su mu mnogo stresa, ali on od svoje ljubavi ne odustaje. Tako je sinoć snimljen kako doživljava pravo olakšanje nakon gola za poravnanje i bod u Portu kojeg je u 91. minuti postigao Harry Maguire.

Ferguson je sinoć boravio u loži Ibrox stadiona na kojem su se sastali Rangersi i Lyon. Međutim, snimljen je kako na mobilnom telefonu prati dešavanja iz Porta u kojem je njegov tim remizirao rezultatom 3:3.

Slavnog Škota snimili su u trenucima kada je Maguire pogodio za 3:3, a on ushićeno saopštava promjenu rezultata ljudima u svojoj blizini te im prenosi da je Maguire strijelac.

Snimak je izazvao oduševljenje kod navijača Uniteda, ali i podsjetio na neke davno prošle slavne dane. Bilo je i onih koji su, aludirajući na sve ono što United ne može da ostvari na terenu posljednjih godina, komentarisali da nije pošteno da klub lošim rezultatima toliko stresira svoju najveću legendu.