Legendarni trener
40

Ferguson se boji demencije: Često igram kvizove, zabrinem se ako ne dam 70 posto tačnih odgovora

E. B.
Sir Alex Ferguson (Foto: Screenshot)
Sir Alex Ferguson (Foto: Screenshot)
Legendarni trener Sir Alex Ferguson posljednjih godina rijetko daje intervjue, a nedavno je u razgovoru za BBC govorio o svom zdravstvenom stanju.

Ferguson, koji je početkom 2018. godine završio na hitnoj operaciji zbog izljeva krvi u mozak, se sada osjeća dobro, no priznaje kako se u dobi od 82 godine boji demencije i Alzheimerove bolesti.

Prije godinu legendarni Bobby Charlton je preminuo nakon dugogodišnje borbe s demencijom, dok se legendarni Denis Law u 85. godini bori s Alzheimerom.

"Imam 82 godine, normalno je da se brinem. Lagao bih kad bih rekao da ne razmišljam o tome da obolim od demencije ili Alzheimera", kazao je Ferguson i otkrio način na koji pokušava ostati zdrav.

"Moja memorija je veoma dobra, a radim neke stvari koje mi gode. Čitam mnogo, a ono što mi posebno čini um bistrim su kvizovi. Upalim Youtube, nađem one kvizove od 100 pitanja i odgovaram. Ako ne dan 70 posto tačnih odgovora, zabrinem se", rekao je Ferguson koji je priznao da mu ponekad vođenje utakmice pored klupe nedostaje.