Legendarni trener
36

Fergusona ismijavali na izlazu s Etihada, a on oduševio reakcijom pravog džentlmena

D. P.
Ferguson se nasmijao na pokušaj ismijavanja (Foto: Screenshot)
Ferguson se nasmijao na pokušaj ismijavanja (Foto: Screenshot)
Legendarni trener Manchester Uniteda Alex Ferguson u nedjelju je imao vrlo težak dan u porazu svog voljenog tima od Manchester Cityja. Osim 4:1 na terenu, Ferguson je bio žrtva ismijavanja na tribinama.
Legendu Manchester Uniteda (80) dočekao je veliki transparent navijača Cityja na kojem je pisalo "Nikada u mom životu".

To se odnosi na izjavu Fergusona iz 2009. godine kada je slavni stručnjak rekao da nikada u njegovom životu City neće biti ispred Uniteda niti da će njegov klub biti u podređenom položaju u odnosu na Građane.

Ipak, vrijeme se promijenilo, a Manchester City je neuporedivo ispred Uniteda već godinama. Svu nemoć vidjeli smo u nedjelju kada je tim Pepa Guardiole mogao slaviti i ubjedljivije, ali je završeno rezultatom 4:1.

Ferguson je tom prilikom nazvao City "bučnim komšijama" i pritom nije vjerovao da će veliki novac donijeti i rezultat. Upravo to mu navijači Građana najviše i zamjeraju.

Stoga, osim transparenta o kojem smo već pisali, na izlasku sa stadiona Etihad u nedjelju jedan navijač je ismijavao Fergusona i dobacivao mu riječi koje je legendarni stručnjak izjavio.

"Nikada u mom životu", "Bučne komšije", samo su neki od uzvika jednog navijača Cityja koji je sve to odlučio podijeliti na svom Twitteru. Međutim, dobio je odgovor kojem se nije nadao.

I samom Alexu Fergusonu bilo je simpatično što ga navijač Cityja pokušava ismijati, pa se u maniru pravog džentlmena samo nasmijao i prošao dalje.