Sedmo kolo Serie A
59

Fiorentina pobijedila Milan, na utakmici nisu realizovana tri jedanaesterca

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Fiorentine su u sedmom kolu Serije A pobijedili sastav Milana rezultatom 2:1 u utakmici u kojoj nisu realizovana čak tri jedanaesterca.

Već u 22. minuti susreta dosuđen je penal za domaće, a Mike Maignan je zaustavio udarac Moiesa Keana da bi Viole ipak došle u vodstvo u 35. minuti susreta preko Yacine Adlija koji u Fiorentini igra kao posuđeni igrač Milana.

Novi penal je dosuđen u prvoj minuti sudijske nadoknade, ali ovaj put za Milan. Loptu je uzeo Theo Hernandez, ali je njegov udarac zaustavio David de Gea pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 1:0.

U 56. minuti je dosuđen novi penal za Milan. Sada je loptu uzeo Tammy Abraham, ali je i njegov udarac zaustavio čuvar mreže domaćeg sastava pa je ostalo 1:0.

Četiri minute kasnije Christian Pulišić je majstorski pogodio nakon asistencije Hernandeza i donio izjednačenje Milanu koje nije dugo trajalo budući da je u 73. minuti susreta Albert Gudmundsson pogodio za pobjedu domaćina.

Fiorentina je sada 11. na tabeli s deset osvojenih bodova dok je Milan ostao šesti s bodom više od današnjeg protivnika.

U sljedećem kolu Fiorentina će gostovati kod Leccea dok će Milan na svom travnjaku ugostiti ekipu Udinesea.

Rezultat i strijelci:

Fiorentina - Milan 2:1 (Adli 35', Gudmundsson 73' / Pulišić 60')

Tabela: