Stigao iz Bugarske
212

FK Sarajevo dobio veliko pojačanje u odbrani, potpisao Drobarov

E. B.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Fudbalski klub Sarajevo doživio je veliki broj promjena iako je sklapanje tima tek počelo, a jedno od najvećih pojačanja za narednu sezonu je makedonski internacionalac Vlatko Drobarov.

Drobarov (29) je makedonski stoper koji bi u narednom periodu trebao komandovati odbranom premijerligaša s Koševa. Riječ je o iskusnom igraču iz Sjeverne Makedonije koji je obišao svijet zarađujući za život od nogometa.

Ovaj iskusni stoper iza sebe ima sjajnu sezonu u bugarskom Chernom Moru gdje je odigrao 30 utakmica i postigao jedan pogodak. Drobarov ima upravo bugarsko državljanstvo uz makedonsko.

Igrao je na različitim kontinentima. U Meksiku je igrao za Murcielagos, u Saudijskoj Arabiji za Ohod iz Medine, u Indiji za Kerala Blasterse, a bio je član armenskog Banantsa, kiparskog Arisa iz Limassola, te Belasice, Teteksa, Vardara, Skopja i Napredoka u svojoj Sjevernoj Makedoniji.

Došao je kako bi pojačao odbranu Sarajeva koja će doživjeti brojne promjene. U odbrani Sarajeva iz prošle sezone u narednoj neće biti Halida Šabanovića, Selmira Pidre, Amera Dupovca, Mirka Oremuša, Darka Lazića i Anela Hebibovića.

Sarajevo i Drobarov su potpisali ugovor u trajanju od jedne godine, uz opciju dodatnog produženja za još jednu.

Novi trener Sarajeva Feđa Dudić jučer je obavio prozivku igrača Bordo tima, a danas je zakazan start priprema s ljekarskim pregledima i prvim treningom.