Sport spaja
903

FK Sarajevo donirao novac NK Kiseljak čiji je teren potpuno uništen nakon poplave

N. K.
Poplavljen teren NK Kiseljak (Foto: Facebook/NK Podrgmeč)
Poplavljen teren NK Kiseljak (Foto: Facebook/NK Podrgmeč)
Fudbalski klub Sarajevo je još jednom pokazao da je i društveno odgovorna organizacija, a danas su to potvrdili lijepom gestom prema Nogometnom klubu Kiseljak.

Naime, Sarajevo je doniralo 4.000 KM za pomoć koja je potrebna ovom klubu čiji je teren zbog nevremena potpuno poplavljen.

"Veliko hvala FK Sarajevo, ljudima iz uprave kluba, gospodinu Tariku Trbiću koji su potreseni slikama koje su vidjeli odlučili donirati 4.000 KM za pomoć koja je potrebna zbog nevremena koje je pogodilo naš grad i naš klub! Nadamo se skorijem prijateljskom druženju s našim sportskim prijateljima iz FK Sarajevo! Veliko hvala! Također, hvala i našim prijateljima NK Podgrmeč koji su ponudili pomoć odmah po saznanju nepogoda koje su pogodile Kiseljak! Sport spaja! Hvala", poručili su iz ovog kluba.

Podsjetimo, stadion Nogometnog kluba Kiseljak je u potpunosti potopljen te se u bliskoj budućnosti neće moći igrati utakmice na njemu i pred klubom je dosta posla da ga osposobi.

Kiseljak je član Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine - grupa Zapad, a u osmom kolu je sutra trebao gostovati kod Krajine u Cazinu, ali je ovaj susret, kao i svi ostali, odgođen.

Kiseljak bi 13. oktobra trebao ugostiti Rudar iz Han Bile, no odigravanje tog susreta u Kiseljaku je pod znakom pitanja.