Trogodišnji ugovor
203

FK Sarajevo doveo još jedno pojačanje, na Koševo iz Domžala stigao ljubimac trenera Rožmana

E. B.
Edin Julardžija i sportski direktor Senijad Ibričić (Foto: FK Sarajevo)
Edin Julardžija i sportski direktor Senijad Ibričić (Foto: FK Sarajevo)
Novi trener Sarajeva Simon Rožman je doveo prvo pojačanje u svom mandatu, a radi se o nogometašu kojeg je trenirao u Domžalama Edinu Julardžiji.

Dvadesetdvogodišnji vezni igrač je prošao Dinamovu omladinsku školu, a u svojoj karijeri nosio je dresove Slaven Belupa, Šibenika i Gorice.

U Domžale ga je 1. jula ove godine doveo Simon Rožman, a nakon što je slovenski stručnjak preuzeo Sarajevo početkom ovog mjeseca, od čelnika kluba je zatražio dovođenje Julardžije u kojeg očito ima bezrezervno povjerenje.

"Velika je čast potpisati za FK Sarajevo. Znam šta me čeka. Moje lične ambicije, a i ambicije kluba su velike i radujem se prvom zvaničnom nastupu. Klub je uložio mnogo napora kako bi me doveo u svoje redove i to mi daje još veću motivaciju da se dokažem. Želio bih se zahvaliti na ukazanom povjerenju i obećavam da ću dati sve od sebe da ispunim želje kluba i navijača", rekao je Julardžija koji je potpisao je ugovor u trajanju od tri godine.

"Edina poznajem još iz perioda dok je bio u Dinamu, gdje je bio kapiten u mlađim selekcijama. Prvu priliku smo iskoristili da ga dovedemo u Domžale, a on je svojim pobjedničkim mentalitetom i odličnim karakterom uvjerio sve oko sebe da se radi o odličnom igraču", poručio je sportski direktor FK Sarajevo Senijad Ibričić.